Autor: Rainer Saad • 19. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas lapsevanemad Apple'ilt raha tagasi saavad?

Apple tagastab lastevanemaile 24 miljonit eurot, kuna USA föderaalse kaubanduskomisjoni teatel olid lapsed ostnud Apple'i rakendusi ilma vanemate nõusolekuta. Kuidas aga raha tagasi saada?

Komisjon nõudis ka seda, et Apple muudaks enda praegust rakenduste ostuprotseduuri, olemaks kindel, et ostud on tehtud ikka vanemate nõusolekul. Apple'ile on laekunud tuhandeid sellekohaseid kaebusi ning lisaks on süüdistatud tehnoloogiafirmat ka sellest, et rakendusi saab mõnikord osta isegi ilma salasõna sisestamata.

Äripäevaga võttis ühendust murelik lapsevanem, kellel on kahtlus, et Apple'i iTunes saatis ta lapsele arveid ilmaasjata. Mõned maksed on ta vaidlustanud ka Visa keskkonnas.

IM Arvutid ASi juhi Jaanus Treilmanni sõnul tuleks selliste küsimuste korral Eestis pöörduda Apple'i poole otse. Selleks on kaks võimalus: 1) tasuta telefonitugi (inglise keeles) numbril 8000 044333, 2) veebis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052