Autor: Rainer Saad • 20. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome keskpank: bitcoin on tooraine

Soome keskpanga sõnul ei vasta bitcoin ei valuuta ega elektroonilise maksevahendi mõistele - tegemist on hoopis toorainega.

„Arvestades ametlikku valuuta definitsiooni, siis seda bitcoin pole. See pole ka maksevahend, kuna seadus näeb ette, et maksevahendil peab olema emitent, kes on vastutav oma tegevuse eest. Selles staadiumis on see pigem tooraine,“ ütles Bloombergile Soome panga järelevalve juht Päivi Heikkinen.

Virtuaalraha bitcoin ei ole kontrollitud ühegi keskpanga poolt ning seda võib arvutiga toota igaüks, kel piisavalt infotehnoloogilist ressurssi.

Lisaks Soomele on ka Norra otsustanud, et bitcoin ei kvalifitseeru valuutana. Hiina keskpank keelas enda finantsasutustel bitcoiniga arveldamise.

Ühe bitcoini hind on täna ennelõunal Mt.Gox börsil 943 dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755