Autor: Rainer Saad • 24. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nobelist: bitcoin on ehtne näide suurest mullist

Robert Shiller, kes võitis eelmisel aastal Nobeli majanduspreemia varahindade empiirilise analüüsi eest, ütles, et bitcoini hind on ehtne näide suurest mullist, vahendas Business Insider.

Davosi majandusfoorumil kõneledes ütles Shiller, et bitcoini hind on mull. „Selles pole kahtluski, see on suurepärane näide mullist,“ ütles ta ning lisas, et teda hämmastab see, kuidas inimesed on sellest nii vaimustunud. Oma õpilastele ütleb ta bitcoini kohta: „See pole tegelikult nii hea idee.“

Shilleri sõnul on bitcoin inspiratsioon ja seda arvutiteaduse pärast, kuid majanduslikke eeliseid sellel pole. Valuutana on see kui pöördumine tagasi pimedasse keskaega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755