Autor: Marek Mühlberg • 29. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edward Snowden esitati Nobeli rahupreemia kandidaadiks

Kahe Norra poliitiku sõnul on NSA vilepuhuja teod toonud endaga kaasa stabiilsema ja rahulikuma maailmakorra, vahendab The Guardian.

Norra Sotsialistliku Vasakpartei poliitikute Baard Vegar Solhjell'i ja Snorre Valen'i sõnul on Snowdeni vilepuhumisega seotud avalik debatt ja riiklike poliitikate suunamuutused panustanud stabiilsema ja rahulikuma maailmakorra loomisse. Sellest tulenevalt on Solhjell ja Valen ühiselt esitanud Snowdeni Nobeli rahupreemia kandidaadiks.

Kandidaadiks esitamine tähendab, et Snowden on üks mitmest nimedest, kellele komisjon rahupreemia andmist kaalub. Viieliikmeline komisjon ei avalikusta tavaliselt kandidaatide nimesid, kuid mõnikord valivad seda teha kandidaadi esitajad ise.

Nimesid saab komiteele esitada kuni 1. veebruarini. Komitee liikmed võivad nimekirjale kandidaate lisada esimese tähtaja möödumise järel toimuval koosolekul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052