Autor: Ave Lepik • 4. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valdur Laid asub juhtima TeliaSonera Soome üksust

Elioni endine juht Valdur Laid, kes on Soomes kaks aastat juhtinud TeliaSonera gruppi kuuluvat Sonera lairiba äriüksust, hakkab aprillist juhtima kogu TeliaSonera Soome organisatsiooni.

Ärivaldkondadest lisandub tema senisele vastutusalale ka mobiilside, vahendas Elion oma pressiteates. 

Kaheksa aastat Elioni juhina töötanud Laid on viimased kaks aastat juhtinud Soomes Sonera lairiba äriüksust, mis pakub sarnaselt Elionile interneti-, kõneside- ja televisiooniteenuseid. Alates 1. aprillist hakkab ta juhtima kogu Sonerat.

Sonera kuulub Soome suurimate ettevõtete hulka ning on suuruselt teine telekomiettevõte, kus töötab kokku 3500 inimest.

TeliaSonera juhatus on otsustanud grupi juhtimisloogikat oluliselt muuta, asendades senise ärivaldkondadest lähtuva juhtimise maa- ja regioonipõhisega. See annab grupi ettevõtetele kohapeal rohkem vastutust ja vabadust, võimaldades kiiremini reageerida klientide vajadustele ning turu arengutele.

Täna on Soomes olukord mõnevõrra erinev Eesti omast. Eestis kuuluvad TeliaSonera gruppi Elion ja EMT – tihedalt koostööd tegevad ettevõtted, kuid siiski eraldi juriidilised kehad ja erinevad brändid eraldi juhtimisega; Soomes tegutseb TeliaSonera juba täna ühe ettevõttena Sonera brändi all, kuid juhtimine on mobiili ja lairiba äriüksuste lõikes olnud seni lahus.

Valdur Laid töötas Elionis 10 aastat, olles 2002-2004 Elioni finantsdirektor ning 2004-2012 ettevõtte juht. Alates 2012. aasta veebruarist on ta juhtinud Soomes TeliaSonera gruppi kuuluva Sonera lairiba äriüksust. Laid on omandanud magistrikraadi ärijuhtimises IMD-st Šveitsis Lausanne'is ning lõpetanud cum laude Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna.

Sonera pakub interneti-, kõneside- ja televisiooniteenuseid Soome eratarbijatele, ettevõtetele ja avalikele organisatsioonidele. Ettevõttes töötab 3500 inimest, 2013. aasta lõpu seisuga oli Soneral 4,5 miljonit klienti. Sonera kuulub TeliaSonera gruppi, mis tegutseb Põhjamaades ja Baltikumis, Euraasia arenevatel turgudel (sh Venemaal ja Türgis) ning Hispaanias. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755