Autor: Rainer Saad • 5. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mees müüs Eestis bitcoinide eest väikebussi

Kui James Canning-Cooke müüs enda Volkswageni väikebussi venelasest ostjale, kelle elukohaks oli Tallinn, tuli tehing ootamatu tingimusega: ostja tahtis väikebussi eest maksta bitcoinides, kirjutas Wall Street Journal.

Pärast bussi müümist on inglase Canning-Cooke’i 22 bitcoini väärtus kahekordistunud 18 600 dollarini, kuid mees ei teadnud, mida oma bitimüntidega peale hakata.

Kuid Canning-Cooke leidis lahenduse San Francisco startup'i RealtyShares näol, mis võimaldab bitcoinide eest investeerida kinnisvarasse erinevates maailma piirkondades.

Canning-Cooke’i sõnul on bitcoini ülekanded kiired ja odavad. „Kui liigutada 10 000 dollarit ühest riigist teise, võib teenustasudeks kuluda 200-300 dollarit. See on õudusunenägu ja väga aeglane. Bitcoini puhul toimub ülekanne peaaegu silmapilkselt ja kuna tehing ei käi läbi pankade ja maksete töötlejate, on teenustasud nullilähedased,” ütles ta.

Praegu on RealtyShares veel võrdlemisi väike ettevõtte. Investoritelt on kaasatud 3 miljonit dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755