Autor: Rainer Saad • 5. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mees müüs Eestis bitcoinide eest väikebussi

Kui James Canning-Cooke müüs enda Volkswageni väikebussi venelasest ostjale, kelle elukohaks oli Tallinn, tuli tehing ootamatu tingimusega: ostja tahtis väikebussi eest maksta bitcoinides, kirjutas Wall Street Journal.

Pärast bussi müümist on inglase Canning-Cooke’i 22 bitcoini väärtus kahekordistunud 18 600 dollarini, kuid mees ei teadnud, mida oma bitimüntidega peale hakata.

Kuid Canning-Cooke leidis lahenduse San Francisco startup'i RealtyShares näol, mis võimaldab bitcoinide eest investeerida kinnisvarasse erinevates maailma piirkondades.

Canning-Cooke’i sõnul on bitcoini ülekanded kiired ja odavad. „Kui liigutada 10 000 dollarit ühest riigist teise, võib teenustasudeks kuluda 200-300 dollarit. See on õudusunenägu ja väga aeglane. Bitcoini puhul toimub ülekanne peaaegu silmapilkselt ja kuna tehing ei käi läbi pankade ja maksete töötlejate, on teenustasud nullilähedased,” ütles ta.

Praegu on RealtyShares veel võrdlemisi väike ettevõtte. Investoritelt on kaasatud 3 miljonit dollarit.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112