Autor: Indrek Kald • 7. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS sõlmis lepingud kahe ärikiirendiga

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) programmis Startup Estonia sõlmiti lepingud kahe kiirendiprogrammiga, mis pakuvad alustavaile ettevõtjaile äriarendus- ja rahastusprogrammi.

EAS toetab ärilahenduste välja töötamisele keskendunud kiirendiprogrammi Business Tech ning tarkade riistvaralahenduste väljatöötamisele keskendunud programmi Buildit Accelerator. Startup Estonia programmi kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

EASi ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop ütles, et  kiirendiprogrammis tõestatakse lühikese perioodiga ettevõtte ärimudel ning seatakse eesmärgid äriarenduse ja kapitali kaasamiseks.

Ta lisas, et Eesti tugevus seisneb sobivate meeskondade kokkupanemisel, arenduste kiirel testimisel ja välja töötamisel. "Kui kiirendiprogrammist saadakse positiivne kogemus Eestis, siis on potentsiaali jätkata siin oma idufirma arendamist. See loob omakorda eeldused rahvusvaheliste meeskondade tekkeks," selgitas Roop pressiteates.

Buildit-kiirendisse saavad riistavaarendusele fokusseeritud idufirmad kandideerida 25. veebruarini. "Ootame kandideerima alustavaid ettevõtjaid üle maailma, aga eeskätt sihime Euroopa ja Venemaa iduettevõtteid. Meie kiirendi fookuses on robootika, elektroonika ja nutiseadmete arendajad," rääkis kiirendi juht Aleksander Tõnnisson. Kolmekuuline kiirendusprogramm algustab aprillis.

"Business Tech kiirendisse kutsutakse kandideerima firmalt-firmale ärimudeli alusel toimivaid ettevõtlustarkvara valdkonna iduettevõtteid üle maailma," ütles kiirendi juht Herty Tammo. Täpsem info kandideerimise kohta avalikustatakse lähiajal.

Kiirendid ootavad oma programmi idufirmasid, kes suudavad täpselt ja selgelt kirjeldada oma äri olemust. Intervjuude etappi pääsevad need, kellel on algversioon oma tootest või teenusest. Samuti peab meeskond olema piisavalt motiveeritud ja kiirendiprogramm peaks neid hüppeliselt edasi aitama.

EASi Startup Estonia programm on ellu kutsutud selleks, et tugevdada ja arendada idufirmade ökosüsteemi Eestis. Programmi käigus luuakse idufirmadele uusi võimalusi kohapeal areneda ja läbi turustusprotsesside rahvusvahelistumiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052