Autor: Indrek Kald • 7. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa Eesti käive kukkus mullu üle 15%

Elisa käive langes mullu aasta varasemaga võrreldes 15,2 protsenti, 94,8 miljoni euroni.

"Mullune käibelangus oli ette ennustatav, sest eelmisel aastal viis kõikide mobiilsideoperaatorite käibed alla sidumistasu alanemine Eestis," tõdes Elisa Eesti juht Sami Seppänen.

Sidumistasud langesid Eestis alates eelmise aasta 1. jaanuarist 7,02 eurosendilt 1,47 eurosendini minutis.

Seppäneni sõnul oli möödunud aasta Elisale edukas, sest ettevõtte panustas kvaliteetse, üle-eestilise 4G LTE interneti jõudmisse oma klientideni. Peale selle jätkas Elisa kliendibaasi kasvatamist, säilitas numbriliikuvuse liidripositsioonini ning tõi turule mitmeid uusi ja innovaatilisi teenuseid, teatas ettevõte.

Mullu rajas Elisa üle Eesti rohkem kui 400 4G LTE tugijaama. Eelmise aasta jooksul kasvatas Elisa ka kliendibaasi 17 000 kliendi võrra, tänu millele ulatus ettevõtte kliendiarv 2013. aasta lõpus 655 800ni.

Numbriliikuvuse liidri positsiooni on Elisa Seppäneni sõnul hoidnud viimase nelja aasta jooksul. "Selle aja sees on enim kliente teiste operaatorite võrkudest soovinud mobiiltelefoninumbriga tulla just Elisa võrku. Lisaks sellele oli Elisa 2013. aastal turuliider ka lauanumbrite ülevõtmisel teistest võrkudest, seda seoses Elisa suuremahuliste riigihankevõitude realiseerimisega valitsussektori asutustes," ütles Seppänen.

Riikliku regulaatori Tehnilise Järelevalve Ameti numbriliikuvuse statistika kohaselt liikus teiste operaatorite võrkudest Elisa võrku mullu mobiiltelefoninumbreid 12 800 ja lauatelefoninumbreid 11 400.

Tänavu on Elisa eesmärk Seppäneni sõnul olla jätkuvalt kiireim kasvaja telekomiturul. "Elisa fookuses on sel aastal mobiilse interneti kiiruste jätkuv suurendamine ja leviala katvuse tihendamine ning 3G ja 4G teenuste edasiarendamine," märkis ta.

Äripäeva edukate telekommunikatsioonifirmade TOPis tõusis Elisa eelmisel aastal mobiilioperaatoritest esikohale ning 50 edukaima telekomifirma üldjärjestuses kolmandale kohale.

Elisa aktsiad on avalikult noteeritud Helsingi börsil. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti, sealhulgas Eestis üle 650 000 kliendi. Eestis suuruselt teine mobiilsideoperaator Elisa pakub oma klientidele mobiili- ja andmesideteenuseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755