Autor: Alyona Stadnik • 7. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margus Uudam: M&A turg kasvab veelgi

Eesti Riskikapitali Assotsiatsiooni (EstVCA) juht Margus Uudam usub, et aktiivsus M&A tehingute turul võib lähiaastatel oluliselt kasvada.

"Baltikumis muutub märgatavamalt aktiivsemaks era- ja riskikapitalifondide tegevus, mis toob kaasa ühinemisi, ülevõtmisi, konsolideerumist," ütles Uudam. "Ainuüksi Balti Innovatsioonifondi tegevusest tuleb loodavate fondide kaudu turule ligi 250 miljonit eurot lisakapitali, mis investeerib aktiivselt järgmise 4-5 aasta jooksul kasvuettevõtetesse."

Uudam lisas, et kindlasti kasvab suure ekspordipotentsiaaliga ettevõtetega seotud tehingute arv. "Kasvuettevõtteid otsivad investorid ja fondid eelistavad näha hea toote ja teenusega ambitsioonikaid meeskondi, kes näevad olulist võimalust oma toode piiride taha viia," selgitas Uudam. "Samuti võib tehinguid rohkem prognoosida fragmenteerunud ja konkurentsitihedatel turgudel, kus konsolideerimine võimaldab lisaväärtust luua ning regiooni liidri loomisele panustada."

Ettevõtete ülevõtmiste arv kasvas Balti riikides eelmisel aastal 2012. aastaga võrreldes märgatavalt ning jõudis 2011. aasta tasemele, mida kõigil kolmel turul iseloomustas järsk kasv. Eelmine aasta tehti 57 tehingut 3,66 miljardi euro väärtuses, teatas advokaadibüroo Sorainen.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052