Autor: Indrek Kald • 10. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajatamise otsuse saab nüüdsest kätte ka e-maksuametis

Maksu- ja tolliameti ajatamise otsus on nüüd kättesaadav ka e-maksuametis.

Maksu- ja tolliameti tulude osakonna juhataja Triin Raaperi sõnul on alates detsembrist e-ajatamist taotlenud 137 isikut, sealhulgas 46 äriühingut, ning klientide tagasiside olnud positiivne.

"Teenus on lihtne ja hoiab oluliselt klientide aega kokku, kuna varasema ajatamise taotluse täitmise asemel on nüüd vaja e-maksuametis märkida vaid ajatamisgraafiku pikkus ja makse tasumise kuupäev. Samuti juhul, kui isikul on märgitud e-maksuametis korrektne e-posti aadress või telefoni number, saadetakse selle kohta e-kiri või SMS ja isik saab enda otsust minna kohe e-maksuametisse vaatama," selgitas ta pressiteates.

Mullu detsembris valmis lahendus, mille abil tekkis ka juriidilistele isikutele võimalus taotleda maksuvõla ajatamist e-maksuametis. Lihtsustatud ajatamise taotluse saavad elektrooniliselt esitada kõik isikud, kelle maksuvõla summa koos intressiga on kuni 3200 eurot ning kelle taotletav ajakava pikkus ei ületa kuute kuud.

Ühtlasi kutsub maksu- ja tolliamet kõiki inimesi üles eelistama asjaajamisel elektroonilisi kanaleid ja teatama ametile oma e-posti aadressi, kui seda veel tehtud ei ole.

Täpsem info ja juhend e-maksuameti kaudu ajatamise taotluse esitamiseks on leitav maksu- ja tolliameti kodulehelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755