Autor: Romet Kreek • 12. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Häkkerid ründasid bitcoini

Bitcoin on sattunud tundmatute häkkerite rünnakute alla, saates muteerunud programmikoodi tarkvarasse, mida bitcoin kasutab, teatas Bitcoin Foundation.

Kahe bitcoinibörsi probleemid on tingitud DoS rünnakutest, mis pani neid ajutiselt peatama bitcoini väljamakseid.

„See on DoS rünnak,“ tetas Bitcoin Foundationi pressiesindaja Jintoung Lee Englund. „Kes iganes seda teeb, ei varasta bitcoine, kuid suudab korraldada, et osad tehingud ei leia kinnitust. DoS rünnakud ei mõjuta rahakotis olevaid bitcoine.“

Seniks, kuni probleem ei ole lahendatud, ei saa osad kasutajad midagi oma bitcoinidega teha, kuna need näivad olevat broneertiud tehinguteks. See puudutab vaid neid kliente, kelle kontodel on toimunud korduvmaksed.

Teisipäeval teatas Sloveenias asuv Bitstamp, et on teise suure bitcoinibörsina sunnitud klientide kanded peatama, süüdistades DoS rünnakuid.

See tuli vaid päev pärast seda, kui tuntuim digiturg Mt. Gox teatas, et peatab maksed kuni olukorra lahenemiseni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755