Autor: Indrek Kald • 19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion plaanib tänavu firmaoste

AS Elion võib tänavu osta väiksemaid IT-teenuste pakkujaid või konkurentidelt teenusteäri.

Eesti IT-teenuste turul on ruumi konsolideerumiseks, kinnitas Elioni äriklientide üksuse juht Tarmo Kärsna pressiteates.

Sellise koondumise näiteks tõi ta mullusuvise tehingu, kui juulis omandas Elion IT Grupilt kaks tegevusvaldkonda - kaubamüügi ja IT-teenuste äri. "Konsolideerumine on tähtis märksõna ka 2014. aastal, näeme end selles protsessis osaleja ja vedajana," kinnitas Kärsna.

Mullu kasvas Elioni IT-valdkonna teenuste käive 7%, moodustades kogu ärikliendi teenuste portfelli käibest enam kui 30%.

Kärsna sõnul on IT-teenused kasvav valdkond, kuna infotehnoloogia mängib äris üha tähtsamat rolli. "Heaks näiteks on Inteli ja Delli läbiviidud uuring 2013. aastal, milles 77% väikestest ja keskmistest ettevõtetest märkisid, et tehnoloogia on nende kasvu jaoks kriitilise tähtsusega," lisas ta.

Äriklientide lairibaühenduste turust kuulub eelmise aasta lõpu seisuga Elionile konkurentsiameti poolt kinnitamata andmete põhjal 79%. Valguskaablil põhineva tulevikuvõrguga, mis võimaldab ülikiiret internetiühendust, oli eelmise aasta lõpuks ühendatud 90% ärimajadest üle Eesti.

"Tulevikuvõrk on kriitilise tähtsusega iga ettevõtete jaoks, kuna internetipõhiste teenuste arv jätkab kasvu ja järjest enam kasvavad kasutajate ootused, et kõik internetiühendust vajavad toimingud käiksid silmapilkselt," selgitas Kärsna, kelle sõnul jätkab Elion tulevikuvõrgu väljaehitamist ka 2014. aastal.

Elion on Eesti turul suurim IT- ja telekomiteenuste pakkuja, kelle tooteportfelli ulatub arvuti töökoha ja e-posti teenusest pilvepõhiste serverlahendusteni koos andmesideühendustega. Elioni IT-teenuseid kasutab üle 600 ettevõtte ja riigiasutuse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755