Autor: Indrek Kald • 19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänasest saab igaüks muuta Google'i kaartide andmeid

Tänasest saab Eestis kasutada redigeerimisvahendit Map Maker, mis võimaldab kasutajail täiendada ja muuta Google Mapsi kaarte.

Maps Makeri eesmärk on muuta kaardid kohalike elanike abiga täpsemaks. Kasutajad saavad kaardil olevaid kohti täiendada ja muuta, samuti jagada infot kohtadest, mida nad hästi tunnevad.

"Eesti kasutajad on väga hästi vastu võtnud terve rea Google'i geoteenuseid, mille me oleme aja jooksul välja toonud, näiteks Street View, Google Navigation ja Traffic," ütles Google'i Baltimaade turundusjuht Regimantas Urbanas pressiteates.

"Tänu Map Makerile saavad Eesti kasutajad nüüd panustada oma riigi või linna kaarti ning saada ülemaailmse kaardistajate kogukonna liikmeks," märkis ta. "Nüüd võib igaüks jagada oma ulatuslikke teadmisi lähedal asuvatest kohtadest ning aidata seega turistidel ja kohalikel tehnika pakutavaid võimalusi kasutada," lisas Urbanas.

Map Makerit kasutades on võimalik:

• luua uusi huvipunkte, näiteks kohvikuid ja raamatukogusid;• luua lineaarseid objekte, näiteks teid, jõgesid ja radu;• luua kruntide ja hoonete piire;• lisada detaile või neid olemasolevatel objektidel parandada, näiteks kaupluse lahtiolekuajad, teekatte tüüp, liiklusmärgid;• lisada teelõikudele jalgrattasõidu-, matka- või gurmeemarsruute;• eemaldada ebakorrektseid või enam mitte eksisteerivaid objekte ning liita korduvaid objekte;• vaadata üle loomisi või korrigeerimisi (vaadata läbi teiste tehtud redigeerimised).

Google'i kaardil tehtavaid muudatusi ei ole kohe näha. Enne avaldamist vaadatakse need läbi, et minimeerida kordusi ja võimalikku spämmi. Pärast heakskiitmist ilmuvad need rakendustes Google Maps, Google Earth ja Google Maps for Mobile ning neid võivad näha inimesed kogu maailmas.

Eesti on üks seitsmest riigist peale Läti, Leedu, Sloveenia, Horvaatia, Kreeka ja Slovakkia, kus see funktsioon täna kasutatavaks muutus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755