Autor: Raido Neemre • 10. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Netflix on ülehinnatud?

Tehnoloogiasektor on keset polariseeruvat debatti selle üle, kas mõnigate ettevõtete nagu Twitteri ja Facebooki aktsiad ei ole mitte ülehinnatud. Netflix on klubiga liitunud ning ettevõtte aktsiad on teinud muljetavaldava ralli, mis aga ei veena mõningaid investoreid selle jätkusuutlikkuses.

Netflixi aktsiad rallisid viimase 12 kuu jooksul 153% ning maksavad praegu üle 450 dollari aktsia kohta, andes ettevõtte koguväärtuseks 26,9 miljardit dollarit. Selline väärtus ei ole realistlik, kuna ettevõtte ärimudel ei ole jätkusuutlik, arvab Noster Capitali juhtivpartner Pedro De Noronha.

Jaanuaris teatas Netflix oma neljanda kvartali tulemustest, mis põrmustasid analüütikute ootused ülikiire müügikasvuga ning lõpetas aasta 44 miljoni kasutajaga.

Paljud analüütikud ei usu, et Netflixi suur kasum ja kõrge väärtus tähendaks tingimata seda, et nende aktsia kukub peagi.

“See sektor on üleüldiselt väga kuum ning sellises keskkonnas asjad paisuvadki. See, et sellel on kõrge väärtus, ei tähenda minu arvates seda, et see tingimata peaks kukkuma. Ma ei näe ühtegi banaanikoort horsondil,” sõnas Panmure Gordoni meediaanalüütik Alex De Groote.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755