Autor: Ken Rohelaan • 17. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Angry Birdsi turundusjuht: Soome edu algab haridusest

Soome lastel on peale kooli palju aega olla loovad ja mängida, mis tagab riigile pikas perspektiivis edu, ütles kultusmängu Angry Birds looja Rovio Entertainmenti turundusjuht Peter Vesterbacka.

Brüsselis innovatsioonikonverentsil esinenud Vesterbacka kirjeldas oma järglaste näitel, et tema laste koolipäevad jäävad lühikeseks, kodutöid pole palju ning noored saavad pidada pikki pühi. "See on täiesti erinev Lõuna-Koreast, kus lapsed veedavad suure osa ajast koolis või kodutöid tehes. Seal on lastel kool, aga mitte elu," ütles Vesterbacka, viidates tervisliku tasakaalu olulisusele.

Rovio turundusjuhi sõnul imeb haridus tihti lastelt loovust, sest kui noores eas võiks suure osa lastest tituleerida geeniusteks, siis hiljem täiskasvanute seas on loovate geeniuste osakaal märksa väiksem.

"Koolid on nagu lennukid: lülitage oma telefonid välja! See tähendab laste jaoks kui väljalülitamist elust. Me peame aru saama, et nad hingavad selle nimel," ütles Vesterbacka.

Tema sõnul peaks rohkem uurima, kuidas saaks laste lembust tehnika suunas kasutada hariduslikel eesmärkidel ja muuta õppimine seeläbi lõbusaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755