20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Icahn: eBay müügu 20% PayPalist maha

Miljardärist investori Carl Icahni saaga eBayga jätkub ning nüüd pressib aktivistinvestor PayPali börsile, mille käigus peaks eBay 20% maksete keskkonnast maha müüma.

Icahn on nüüd võtnud sihiks viia läbi PayPali aktsiate avalik esmaemissioon (IPO), mille käigus loovutaks eBay 20% osaluse firmas, vahendab MarketWatch. Icahn on sõdinud eBay juhtkonnaga juba nädalaid.

Oma värskes ajaveebi sissekandes ütleb vanahärra, et eBay ja PayPali õiglast väärtust kahandavad konglomeraadiks olemisest tulenev allahindlus ning PayPali IPO võimaldaks mõlemal ettevõttel ligi meelitada rohkem naturaalset aktsionäride baasi.

Icahni ettepaneku kohaselt säilitaks eBay 80% osaluse PayPalis. Pärast miljardäri ettepanekut on eBay aktsia kerkinud 0,3%, 58 dollarini. Aasta algusest on väärtpaber 5,7% plussis.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755