Autor: Alyona Stadnik • 20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene lehed keelavad kommenteerimise

Venemaa sotsiaal- ja poliitilise olukorra halvenemise tõttu ning seoses kommentaaride arvu järsu tõusuga on Venemaa lehed otsustanud kommenteerimisvõimaluse sulgeda.

Forbes.ru otsustas ajutiselt sulgeda võimaluse kommenteerida nende veebis olevaid lugusid, sest lugejate seisukohti võib lugeda äärmuslikeks. Samuti otsustas toimetus peita kõik juba avaldatud kommentaarid.

Need funktsioonid taastatakse pärast olukorra normaliseerumist. Ühtlasi vabandas Forbes lugejate ees.

Kommenteerimise peatas ka Bonnier Business Media gruppi kuuluv leht Delovoi Peterburg. "Otsus sulgeda kommentaarid on seotud provaktatsioonidega. Iga päev me eemaldame kümneid kommentaare, mis on ebaseaduslikud ja on anonüümsed," teatas Peterburi ärilehe toimetus. "Kuna nad on meie serverites, siis formaalselt see võib olla põhjus organitel esitada meile pretentsioone."

Sama otsuse tegi ka väljaanne Noviye Izvestia ehk newizv.ru.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755