Autor: Rudolf Osman • 2. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazeta.ru: FSB tahab Windowsi kinni panna

Neljapäeval, 3. juulil Venemaa riigiduumas arutusele tuleva seaduseelnõu kohaselt peavad riiklikud ja munitsipaalsed juriidilised isikud loobuma välisriikide operatsioonisüsteemidest.

Gazeta.ru toimetuse käes oleva eelnõu kohaselt hakkab Venemaa föderaalne julgeolekuamet (FSB) kontrollima juriidiliste isikute poolt kasutatava tarkvara turvalisust. Duumasaadikud süüdistavad lääne tarkvaraarendajaid skeemitamises, mille tulemusel on Venemaa eelarvest ebaseaduslikult välja viidud 83 miljardit rubla. Samuti nähakse Microsofti toodetes ohtu riigi julgeolekule, kuna nende abil koguvad välisriikide luureasutused infot Venemaa riigiasutuste ja sõjaväe kohta.

Seaduseelnõu näeb ette, et lääne tarkvara asemel tuleb riigifirmades kasutusele võtta Venemaal, Hiinas või Indias arendatud operatsioonisüsteemid. Tõenäoliselt arendatakse operatsioonisüsteemid Linuxi distributsioonide baasil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052