13. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene riik valmistub kolima pilve

Venemaal on ette valmistatud seadusemuudatused, mis võimaldaksid riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustel ning teistel ametiasutustel hakata kasutama pilveteenuseid.

Vene side- ja kommunikatsiooniministeeriumi (Minkomsvjazi) eestvõttel valminud seaduseelnõud defineerivad pilvetehnoloogia mõistet ning määratlevad riigihangete nõuded pilveteenuse pakkujatele, vahendab portaal 3DNews.

Seaduseelnõu projekti kohaselt on investeeringute tegemine IT taristusse aegunud lähenemine. Pilvetehnoloogiate kasutuselevõtt aitab seevastu kokku hoida seadmete ning tarkvara soetuskuludelt, hoolduselt ja remondilt, teenindava personali palgakuludelt, elektrikuludelt jne.

Riigiasutustele osutatavate pilveteenuste tasusid hakkab reguleerima Venemaa Föderaalne tariifide teenistus. Seaduseelnõu jaotab teenusepakkujad tavalisteks pilveteenuste pakkujateks ja „garanteerivateks tarnijateks“, kes on kohustatud sõlmima lepingu iga nende poole pöörduva avaliku võimu asutusega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052