13. mai 2014
Jaga lugu:

Vene riik valmistub kolima pilve

Venemaal on ette valmistatud seadusemuudatused, mis võimaldaksid riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustel ning teistel ametiasutustel hakata kasutama pilveteenuseid.

Vene side- ja kommunikatsiooniministeeriumi (Minkomsvjazi) eestvõttel valminud seaduseelnõud defineerivad pilvetehnoloogia mõistet ning määratlevad riigihangete nõuded pilveteenuse pakkujatele, vahendab portaal 3DNews.

Seaduseelnõu projekti kohaselt on investeeringute tegemine IT taristusse aegunud lähenemine. Pilvetehnoloogiate kasutuselevõtt aitab seevastu kokku hoida seadmete ning tarkvara soetuskuludelt, hoolduselt ja remondilt, teenindava personali palgakuludelt, elektrikuludelt jne.

Riigiasutustele osutatavate pilveteenuste tasusid hakkab reguleerima Venemaa Föderaalne tariifide teenistus. Seaduseelnõu jaotab teenusepakkujad tavalisteks pilveteenuste pakkujateks ja „garanteerivateks tarnijateks“, kes on kohustatud sõlmima lepingu iga nende poole pöörduva avaliku võimu asutusega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt