21. märts 2014
Jaga lugu:

Narusk: reaalteaduste puhul toimivad kõige paremini positiivsed eeskujud

Teenusmajanduse Koja  tegevjuht Kristina Narusk rõhutas eile toimunud Targa Tööstuse konverentsil positiivsete eeskujude ja edulugude vajalikkust, et julgustada noori reaalteadusi õppima.

Narusk pidas üritusel ettekande teemal „Kuidas edendada uute ja nutikate idufirmade sündi tööstussektoris?“ ning tõdes, et  IT firmad on aru saanud, et peavad ise valdkonda panustama, kui soovivad, et noored valiksid reaalteaduste erialasid. Selleks tuleb rohkem rääkida saavutustest, positiivsetest näidetest ja edukatest toodetest.

 „Väga vähese ajakuluga on võimalik noori ja tiime aidata,“ selgitas Narusk mentorluse tähtsust ja lisas, et noortel jääb vajaka oskusest oma ideid äriliselt hinnata ning jutt potentsiaalsest kliendist tekitab sageli pika vaikuse. Tema  sõnul on palju arenguruumi ka oma kogemuste jagamise suhteloome (networking) osas.„Tööstus ja IT on erinevad, sest IT-s võivad kaks programmeerijat nädalavahetusega teha valmis toimiva lahenduse, kuid tootmisliine või valamisvorme pole võimalik 48 tunniga valmis teha. Kui mõelda agiilse töötegemise ja katsetamise kontekstis, siis panustamine sellistesse ettevõtmistesse on kindlasti tänuväärne,“ möönis Narusk prototüüpimisrahastute vajalikkust.Suurt pilti vaadates panustavad Narkuski sõnul tööstussektori idufirmade sündi talent, rahastus, inkubaatorid, mentorlus, üritused ühes suhteloomega ja haridus, mis loovad koos sobiva keskkonna.

 

Autor: Marek Mühlberg, Raigo Neudorf

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt