21. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narusk: reaalteaduste puhul toimivad kõige paremini positiivsed eeskujud

Teenusmajanduse Koja  tegevjuht Kristina Narusk rõhutas eile toimunud Targa Tööstuse konverentsil positiivsete eeskujude ja edulugude vajalikkust, et julgustada noori reaalteadusi õppima.

Narusk pidas üritusel ettekande teemal „Kuidas edendada uute ja nutikate idufirmade sündi tööstussektoris?“ ning tõdes, et  IT firmad on aru saanud, et peavad ise valdkonda panustama, kui soovivad, et noored valiksid reaalteaduste erialasid. Selleks tuleb rohkem rääkida saavutustest, positiivsetest näidetest ja edukatest toodetest.

 „Väga vähese ajakuluga on võimalik noori ja tiime aidata,“ selgitas Narusk mentorluse tähtsust ja lisas, et noortel jääb vajaka oskusest oma ideid äriliselt hinnata ning jutt potentsiaalsest kliendist tekitab sageli pika vaikuse. Tema  sõnul on palju arenguruumi ka oma kogemuste jagamise suhteloome (networking) osas.„Tööstus ja IT on erinevad, sest IT-s võivad kaks programmeerijat nädalavahetusega teha valmis toimiva lahenduse, kuid tootmisliine või valamisvorme pole võimalik 48 tunniga valmis teha. Kui mõelda agiilse töötegemise ja katsetamise kontekstis, siis panustamine sellistesse ettevõtmistesse on kindlasti tänuväärne,“ möönis Narusk prototüüpimisrahastute vajalikkust.Suurt pilti vaadates panustavad Narkuski sõnul tööstussektori idufirmade sündi talent, rahastus, inkubaatorid, mentorlus, üritused ühes suhteloomega ja haridus, mis loovad koos sobiva keskkonna.

 

Autor: Marek Mühlberg, Raigo Neudorf

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052