Autor: Raido Neemre • 23. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on hinnatuim tegevjuht?

Mis on LinkedIni tegevjuhil Jeff Weineril ja diktaatoril ühist? 100% heakskiit.

Just selline hinnang anti Weinerile uues raportis, mille koostas töö-ja karjäärilehekülg Glassdoor.com, mis kogus kokku töötajate poolsed arvustused ning koostas nende alusel nimekirja 2013. aastal kõrgeimalt hinnatud juhtide kohta.

Kõrgetele kohtadele jõudsid veel Fordi juht Alan Mullay 97% heakskiiduga, Starbucksi juht Howard Schultz 93% ning Facebooki looja Mark Zuckerberg 93% tulemusega.

LinkedIni tööjõud võib jätkuvalt olla ettevõtte aktsiate esmaemissiooni edukuse mõju all. Karjäärisait tuli avalikkuse ette 2011. aastal ning on sellest ajast peale kiiresti kasvanud. Nüüdseks on leheküljel peaaegu 277 miljonit kasutajat üle maailma. Ettevõte pakub oma töötajatele ka tasuta joogatunde, haridusstipendiumei ning lisaks toimuvad iga kahe nädala tagant kohtumised Weineriga.

“Parim ettevõte, kus ma olen kunagi töötanud,” kirjutas üks LinkedIni töötajatest.

Mullay on suutnud Fordi peale majanduslangust taas kasumlikuks muuta.

Zuckerberg teenib plusspunkte aga oma 19 miljardilise WhatsApp tehingu eest, kuid tema reiting on viimase aasta jooksul pisut langenud, olles eelnevalt olnud 99%. Languse põhjuseks on töötajate sõnul “bürokraatia hiilimine Facebooki peakontorisse”.

Armastatud juhid ei jää aga hea hinnagu saamise tõttu loorberitele puhkama.

LinkedIn näiteks teatas, et nende kasv on aeglustunud ning ettevõte seisab Hiinasse laienemisel silmitsi raskustega. Starbucks peab töötama oma digitaalse jalajäle kallal, kuna kliendid pööravad pilgud kaubanduskeskustelt üha enam internetti.

Glassdoori hinnagumetodoloogia ei ole kaugeltki mitte teadsuslik. Lehekülg koostab edetabeli tuginedes töötajate hinnangutele ja arvamustele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755