Autor: Rivo Sarapik • 24. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ärimees: armastan bitcoine

Virtuaalraha bitcoin ümber käiv diskussioon näitab, kui väga on rahandusse uusi ideid vaja, leiab idufirma TransferWise juht ja Äripäeva aasta ärimees 2013 Taavet Hinrikus.

"Me armastame bitcoine," ütles ta ajalehele FT antud intervjuus. Bitcoinide ülekanne on ettevõtte üks võimalik tulevikuäri, kuid täna keskendutakse valuutade vahendamisele. Hiljuti lisas ettevõte oma vahendatavate valuutade hulka ka India ruupia.

Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler selgitas veebruaris, et Bitcoin ei ole raha. "Bitcoin võib olla kunstiteos, tooraine, püramiidskeem, väärtpaber või mis iganes, kuid praegu teadaolevalt ei ole tegemist rahaga," leidis ta.

Kolm aastat tagasi sündinud TransfwerWise annab tööd 60 inimesele ja vahendab 20 valuutat. Viimase aasta jooksul kasvasid ettevõtte vahendatud summad kaheksa korda ning selline kasv peaks jätkuma ka tänavu. Töötajate arv sel aastal kahekordistub.

TransferWise võimaldab kliendilt kliendile rahaülekandeid, mis on pankade samadest teenustest soodsamad.

Äripäev valis ettevõtte asutajad Kristo Käärmanni ja Taavet Hinrikuse 2013. aastal aasta ärimeheks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052