26. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvarateenuse osutaja: Eesti on atraktiivne

Soome kapitalil põhineva maailma ühe suurema maksete autentimisteenuse pakkuja Modirum MdPay OÜ peakontor asub Eestis, kus ettevõte maksab Norra tasemel palka.

"Maksame head palka Eesti mõistes, aga võib-olla mitte nii head, kui te arvate," ütles Modirum MdPay juhatuse liige ja suuromanik Jari Sakari Heikkinen. 2012. aasta aruandest selgub, et ettevõtte keskmine kuupalk on 13 288 eurot. "Meie 2012. aasta aruanne on konsolideeritud ning sisaldab Modirum MDPay Eesti ja Norra tegevust. Kui jagada 2012. aasta tööjõukulud töötajate arvuga, siis saab Eesti jaoks väga eksitava keskmise palga," selgitas Heikkinen.

Modirum MDPay palgal on kaks töötajat. "Mõlemad töötajad on kõrgema taseme juhid, kes töötavad meie Norra filiaalis, mitte Eestis," märkis Heikkinen. Modirum grupi teistes ettevõtetes töötab üle maailma 20 inimest, neist 10 Eestis. Eestis on registreeritud Modirum OÜ, ModirumID OÜ, Modirum Services OÜ ja Modirum Software OÜ.

Ettevõtte käive kasvas mullu 51%. "Tavapärasest suurem kasv tuli tänu klientide nõudmistele, mis olid seotud hooajalise arenguga. Sel aasta- ootame 10-30% käibe kasvu," sõnas Heikkinen.

Modirum MdPay osutab tarkvarateenust peamiselt turvaliste autentimisteenuste valdkonnas. Ettevõte on omas vallas üks maailma suuremaid autentimisteenuse pakkujaid, töödeldes igal aastal üle 100 miljoni makse. Eesti kontoris tehakse tootearendust ja süsteemihaldamist. "Meie peakontor asub Eestis, kuid enamik omanikke Eestis ei ela," sõnas Heikkinen. "Eestis kontori omamise peamine eelis on see, et siin on ettevõtte tulumaksumäär null. Ettevõtted asuvad meil mitmes riigis, keskkontor on Eestis, kuna siin on võimalik vähendada maksualast ebakindlust ." Heikkineni sõnul pole siin pole firmadel riski, et tuleb üllatus suurte kohtukuludena, kui Eesti maksuhaldur püüab maksustada tütarettevõtteid või seotud äriühinguid teistes riikides. Tema sõnul on see risk suurenenud, sest riikide maksuhaldurid püüavad aina rohkem ettevõtteid maksustada. Näiteks on  nii Soome kui ka India maksustanud Nokia mobiiltelefone ning Soome ja Venemaa on maksustanud Nokia rehvid Venemaal. "Kui need maksuvaidlused riikide vahel on suurettevõtetele võib-olla lihtsalt ebamugavad, siis väikeettevõtetele võib see olla tõesti suur probleem," sõnas ta. "Seega on mitmes riigis tegutsevate väike- ja keskmiste ettevõtete null tulumaksumäär suurem eelis kui kogu maksumäär."

Tasub teada:

Modirum MDPay OÜ - Soome kapitalil ettevõte pakub kaardimakselahendusi ja osutab turvalisi autentimisteenuseid SAAS (software as service) põhimõttel. Loodud tarkvara kasutavad miljonid kaardiomanikud, tuhanded kaupmehed ja sajad pangad üle maailma.

Ettevõttel on hostingukeskused Tallinnas ja Oslos, mis on nii Visa, Mastercardi kui ka PCI DSS poolt sertifitseeritud. Ettevõtte põhiasukoht on Norras.

Ettevõte pakub litsentsipõhist lahendust mitmele suuremale makseteenuse osutajale, kes müüvad koos oma teiste toodetega seda teenust edasi krediit- ja deebetkaarte väljastavatele pankadele.

Ettevõtte omanikud on 77% Cloud Computing OÜ (Jari Sakari Heikkinen) ja 23%  Cejestra OÜ (Vesa-Pekka Henrik Parkkinen).

Ettevõtte käive oli 2012. aastal 2 677 591 eurot ja 2011. aastal 1 306 453 eurot. Kui 2011. aastal oli kahjum 40 975 eurot, siis 2012. aastal ulatus kasum 187 710 euroni.

Autor: Kristi Malmberg, Alyona Stadnik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052