Autor: Romet Kreek • 26. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA maksuamet: bitcoin ei ole valuuta, see on kinnisvara

USA valitsus kohtleb bitcoini maksustamise mõttes kinnisvarana, kehtestades sellele reeglid, mida kasutatakse ka aktsiate ja bartertehingute maksustamisel, vahendab Bloomberg USA maksuametit IRS.

IRSi värskete juhtnööride kohaselt tekitab bitcoinide kasutamine tulumaksukohustuse. Ostes 2dollarilise tassi kohvi bitcoinide eest, mis soetati 1 dollariga, toob see kaasa 1dollarilise kapitalikasvu tulu kohvi ostjale ja 2dollarilise tulu kohvi müüjale.

„Raske on osta kohvi, kui pead mõtlema, et see toob kaasa kapitalikasvu maksustamise,“ ütles tehnoloogiaäridesse investeeriva Hummingbird Ventures partner Pamir Gelenbe.

IRSi loogika kohaselt on vähemalt aasta hoitud bitcoinide müügi korral vaja tasuda madalamat maksumäära (maksimaalselt 23,8%) võrreldes aasta jooksul soetamisest müümisel kehtiva 43,4% maksumääraga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755