Autor: Raido Neemre • 9. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bill Gates: Hiina rikkurid võiksid tegeleda rohkem heategevusega

Hiina rikkurid on mitmeid Lääne rikaste maitseid omaks võtnud: kunst, eralennukid, Burgundia veinud ning Hermese kotid. Bill Gatesi sõnul ei ole nad aga suutnud omandada harjumust tegeleda heategevusega.

Eelmisel aastal annetasid Hiina esi 100 heategijad kõigest 890 miljonit dollarit, vahendab Huruni raport. Ameerika 50 suurimat heategijat annetasid kontrastiks aga eelmisel aastal 7,7 miljardit dollarit.

Mark Zuckerberg ja tema naine annetasid eelmisel aastal pisut alla 1 miljardi dollari, mis on rohkem, kui Hiina 100 heategijat kokku.

“Kui Hiinas juhtub mingi katastroof, siis võib seal näha lahkust ja abivalmidust, kuid kui vaadata süstemaatilisi asju nagu tervishoid, ülikoolidele teadustööks raha annetamine või puuetega inimeste toetamine, siis seda ei eksisteeri veel,” sõnas Gates Reutersile.

Tema sõnul peaks Hiina valitsus kaaluma heategijaid soosivat poliitikat, näiteks pakkuma neile maksusoodustusi.

Eks näis, kuidas Hiina rikkurid sellele reageerivad. 2010. aastal kutsusid Gates ja Warren Buffett 50 Hiina rikkaimat inimest heategevuslikule õhtusöögile ning kolmandik neist lükkas kutse tagasi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755