Autor: Marek Mühlberg • 9. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Feldmann: IT puhul tuleb mõelda, mida on mõtet teha

Atea Eesti juhatuse liige Jaan Feldmann märkis täna Swissotelis toimuva IT konverentsi Atea Action avakõnes, et tehnilise infrastruktuuri roll ja kasutamise viisid ettevõtetes on muutumas.

Feldmanni sõnul ei peaks ka tehnilise infrastruktuuri eest vastutavad osapooled tegelema sellega, et "hoida tulesid põlemas", sest see võtab võimaluse tegeleda innovatsiooni ja arendusega. Need omakorda on muutujad, mille alusel turul konkureeritakse.

"Asjade töös hoidmine ei tohiks olla infra töö. 75% ressursist kulub täna sellele," tõdes Feldmann ja lisas, et ka tehnilist infrastruktuuri puudutav äri on muutunud teenusepõhisemaks ning väga vähesed ettevõtted eelistavad füüsiliste seadmete hoidmist oma organisatsiooni sees, sest see pole lihtsalt enam praktiline. Seda just soodsamate ja efektiivsemate lahenduste olemasolu tõttu.

Feldmanni sõnul on vaja rohkem teadvustada pilveteenustega kaasnevaid võimalusi äride jaoks. Üritusel publiku seas tehtud mobiilsest küsitlusest lähtus, et ligi pooled kahesajast kohalviibinust ei kasuta oma organisatsiooni sees pilveteenuseid. Feldmann luges tulemust mõnevõrra üllatuslikuks ja viskas õhku küsimuse, et kas ettevõtted on üldse teadlikud sellest kui töötajad tööga seotud faile nt. Dropboxis või Google Drive'is hoiavad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755