Autor: Romet Kreek • 9. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsungi kasum vähenes analüütikute oodatust vähem

Maailma suurima mobiiltelefonide tootja Samsung Electronicsi kvartalikasum vähenes juba teist kvartalit järjest, kuid see ületas analüütikute ootuseid, vahendab Bloomberg.

Ärikasum vähenes mulluselt 8,8 triljonilt wonilt 8,4 triljonile wonile ehk 5,8 miljardile eurole. Analüütikud ootasid 8,3 triljoni wonist kvartalitulemust.

Kallima klassi nutitelefonide müük tardus, kuna turg küllastub ning Apple tõi turule uue iPhone’i.

„Esimene kvartal on tüüpiliselt nõrk müügihooaeg kõigile tehnoloogiafirmadele,“ ütles Shinhan Investmenti analüütik Soh Hyun Cheol. „Kallimate nutitelefonide müük võis veidi turu ootusi petta, kuid ei ole mingi saladus, et kallimate telefonide müügi kasv aeglustub.“

Mullu langes aktsia hind 9,9%. See oli aktsiale esimene langusaasta alates 2008. aastast.

Analüütikud ootasid ettevõttelt 54 triljoni wonist käivet, kuid ettevõttel oli ette näidata vaid 53 triljonit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755