Autor: Sirje Rank • 16. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa taksondus blokib nutilahendusi

Brüsseli kohtus langetatud otsus, mis keelab kasvava populaarsusega taksoäpi Uber kasutamise, on üks viimaseid näited sellest, kuidas Euroopa taksondus klientidele meelt mööda lahendustele vastu seisab.

San Fransisco idufirma äpp ühendab erataksojuhid klientidega, takso tellimine nutitelefoni abil lihtne ja mugav. Brüsseli kohus leidis aga, et Uberi taksodel ei ole vajalikke litsentse Belgia pealinnas opereerimiseks. Kui avastatakse, et takso teenindab eraklienti, ähvardab Uberi taksot 10 000 euro suurune trahv, kirjutas Financial Times.

Euroopa Komisjoni digitaalse turu volinik Neelie Kroes ütles kohtu otsuse peale, et see on mõistusevastane ja häbiväärne. "See otsus ei kaitse ega aita kliente - see on taksokartelli kaitseks," ütles Kroes. See peletab tehnoloogiafirmasid Euroopast eemale. Nii on Brüssel 4G teenuste osas alles pimedas keskajas.

Sarnast vastuseisu on Uber leidnud ka teistes Euroopa riikides, kirjutas majandusleht.

Prantsusmaal ja Itaalias on litsentseeritud taksojuhid turu avamise vastu suuri meeleavaldusi korraldanud. Prantsusmaal püüdis valitsus kehtestada korda, kus erataksodel tulnuks tellimuse saamisel enne kliendi pealevõtmist 15 minutit oodata. Prantsusmaa halduskohus sellist käiku ei lubanud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755