Autor: Kadrin Karner • 30. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnu Runnel: mobiilile sobituvad kodulehed on ainuõige suund

Üha enam kasvab kodulehtedel avaldatava info edastamine äppides, ütles Edicy tegevjuhi Tõnu Runnel.

Järgneb lühiintervjuu Tõnu Runneliga

Sinu ettekanne APP-konverentsil räägib mobiilses äris valitsevatest trendidest. Aga millised on need trendid, millega mobiilne äri arvestama peab?

Ühest küljest suureneb äppide ja väheneb brauseri ning kodulehtede osakaal. Teisest küljest on enamus äppidest surnud, see tähendab, et neid kasutatakse pärast allalaadimist ainult korra pärast. Kui aga märgata, et mobiilse brauseri kasutamine absoluutarvuna kogu aeg siiski kasvab ning kodulehtedel avaldatavat infot vahendavad enda äppides üha enam Facebook, Twitter, Flipboard jt, siis on ainuõige strateegia mobiilile sobituvaid kodulehti edasi teha. Mobiilirakenduse osas kehtib põhimõte - üheksa korda mõõda enne kui lõikama lähed.

Mis asi on mobiilne strateegia ja mille poolest ta sarnaneb teistele strateegiatele?

Mobiil on olemasolevatele äridele lihtsalt üks kanal  - selline, mis on täna üle haibitud, kuhu uputatakse liiga palju raha ja unustatakse ära, et see on vaid vahend. Aga on võimlaik ka mobiilne uus äri või ärisuund teha. Aga seda tuleb siis ka nii võtta — mitte et “teeme oma firmale äpi”.

Mida sa pead oma senise elu kõige suuremaks õnnestumiseks ja mida see sulle õpetanud on?

Mul ei ole elu edetabeleid. Olen väga rahul oma seniste valikutega — õppida juurat aga töötada disainerina, ehitada kahte erinevat asja. Õpetanud on see mulle ühe klišee paikapidavust — tegele sellega, mis sulle meeldib, tee seda hästi ning tunnustus ja heaolu järgnevad iseenesest. Liigu igavalt töölt võimalikult kiiresti ära.

Lisainfo ning APP-konverentsile registreerumine SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755