6. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gartner: kliendihaldustarkvara turg kasvas 2013. aastal 20,4 miljardi dollarini

IKT turu-uuringute firma Gartner hinnangul oli 2013. aastal kliendihaldustarkvara maailmaturu maht 20,4 miljardit dollarit, mis on võrreldes 2012. aastaga kasvanud 18 miljardilt dollarilt kokku 13,7 protsenti.

Gartneri asepresidendi Joanne Correia sõnul mõjutasid CRM-ide (ingl.k kliendihaldustarkvara - customer relationship management ehk CRM) turu kasvu investeeringud digitaalse turunduse ja klienditeeninduse parendamise projektidesse. "CRM-id on järgnevatel aastatel tehnoloogiaprojektide keskmes. See on ka investeeringuid ligitõmbav valdkond, kuna digitaalne äri on ettevõtete konkurentsivõime tagamisel kriitilise tähtsusega," lisas Correia.

Enam kui 41 protsenti CRM-ide müügitulust moodustasid 2013. aastal pilverakenduste teenustasud. Suurt pilverakenduste nõudlust põhjendab Gartner nende kasutuselevõtmise lihtsusega, mugava tarkvarauuenduste protsessiga ning täiendavate funktsioonidega.

Viis suurimat tegijat CRM-i turul moodustasid 2013. aastal 50 protsenti kogukäibest. Salesforce.com oli jätkuvalt turuliider 16,1 protsendilise turuosaga. SAP oli jätkuvalt teisel kohal 12,8 protsendilise turuosaga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755