Autor: Mari Mets • 7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaadibüroo lõi start-up’ide õigusabi veebi

Advokaadibüroo Glimstedt avas idufirmadele suunatud juriidilise abi ja info portaali LegalBooster, mis on mõeldud kasvufaasis start-up’idele nõu andmiseks, et juba varakult ootamatuteks olukordadeks käitumisstrateegiad kokku leppida ja tiimide lagunemist vältida.

LegalBoosteri kasutamine ei sunni Glimstedti advokaadi Anne Veerpalu sõnul mingeid kulutusi tegema. Näiteks miinimumprogrammi kasutamisel võib sealt täiesti tasuta lepingupõhjasid alla laadida ja kui leidub sõprade seas mõni advokaat, siis tasub temaga kindlasti konsulteerida.

 „Alates 2012. aastast oleme ise käinud Tehnopoli inkubaatoris ja Garage48s kohal ning kuulanud start-up’ide juriidilisi muresid, püüdnud neid aidata, tehes seda tasuta ja lihtsalt oma vabast ajast. Nüüdseks oleme aru saanud, et niimoodi ei suuda me tegelikult midagi muuta. Alguses läksime meie ise propageerima, et neil on ikkagi juriste vaja, kuid kese kogu aeg liikus ning me nägime idufirmasid endaga ise e-maili teel kontakteerumas ja meie uksest sisse tulemas, et abi saamiseks personaalselt vestelda,“ selgitas Veerpalu.

Start-up’i algusfaas on nagu sõda, sest inimesed on loobunud oma mugavustsoonist, loobunud näiteks kõrgepalgalisest tööst Skype’is. Nad teevad midagi riskantset ja kõike miinimumeelarvel maksimumpanusega. Nii tekib tiimides suuri stressimomente ning kiires kasvufaasis rahu tagamiseks on hea juba varem tegutsemisplaan ootamatusteks kokku leppida, et tiimid omavahel tülli või laiali ei läheks,“ lisas ta.

LegalBooster on Veerpalu sõnul kujundatud selle vajaduse baasil, mis võiks olla reguleeritud esimesest päevast alates, isegi, kui start-up’i teevad sõbrad.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755