7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Vilniuses alustab tööd uus andmekeskus

Vilniuses alustab tööd uus andmekeskus „Data Inn“, millele on omistatud kolmas töökindluse tase Tier 3. Projekti maksumus oli 2,89 miljonit eurot, lähitulevikus on plaan laieneda.

Keskust ehitab ja juhib andmekeskuse operaator Data Logistics Center, mis kuulub Lietuvos Energija gruppi. Uue andmekeskuse ehitamine oli mitme-etapilise projekti esimene etapp. Lähitulevikus laiendatava keskuse koguinvesteering ulatub umbes 12,1 miljoni euroni, vahendas ettevõte oma pressiteates.

Uptime Institute poolt väljastatud Tier 3 taseme tunnistus tähendab seda, et andmekeskus tagab kasutatavuse vähemalt 99,982-l protsendil ajast. See on 20,4 tundi rohkem kui kõige levinumate Tier 2 taseme andmekeskuste kasutatavus ning umbes 27 tundi rohkem kui Tier 1 taseme andmekeskused.

Keskuse energiaefektiivsuse indeksiks on 1,3. Andmekeskuse energiasäästlikkuse tagav jahutussüsteem aitab säästa kuni 80 protsenti jooksvatest kuludest ning vähendada kuni 83 protsenti kogu andmekeskuse energiakasutusest. Samuti vähenevad tänu innovaatilisele jahutussüsteemile ligi 25 protsenti mehaanilise jahutamise, ülemineku- ning tootmiskulud.

Hetkel on andmekeskuse ökoloogiline jalajälg umbes 500 m2, 1000kW ning 100 serveriräkki, millest on kasutusel 50 protsenti. Pärast kogu projekti teostamist on „Data Inn“ ökoloogiline jalajälg 3200 ruutmeetril, kulutades 6000kW ning suudab majutada ligi 600 serveriräkki.

Andmekeskus Data Inn
Foto: Paulius Jakutavicius

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755