13. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Kotka 10 miljoni e-eestlase idee kogub populaarsust

Eesti Arengufondi ideekonkursile esitatud idee „10 miljonit „e-eestlast“ aastaks 2025!“ osutus üheks populaarsemaks. Teisipäeva seisuga oli ideel 140 poolthäält.

Idee autor Taavi Kotka ning kaasautorid Siim Sikkut ja Ruth Annus leidsid, et tänu Eesti e-identiteedile, mida hakatakse 2014. aastast väljastama ka välismaalastele, tekib avalikul ja erasektoril ainulaadne võimalus hakata pakkuma uudseid teenuseid distantsilt. Arengufondi pressiteate kohaselt on idee eesmärgiks teha Eesti suureks - et vähemalt 10 miljonit inimest kogu maailmast tahaks end siduda e-identiteedi kaudu Eestiga.

Arengufondi ideekonkursile esitati kokku 143 ideed. Kolm parimat ideed saavad Arengufondilt aastase stipendiumi suurusega 2000 eurot kuus. Stipendiaadid on oodatud töötama Arengufondi büroos Tallinnas, et sealsete inimeste ja võimaluste toel oma arenguidee ellu viia. Parimad ideed selguvad 12. juunil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755