Autor: Kadrin Karner • 15. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loodi IT Hariduse Arenduskeskus

Alates mai algusest tegutseb Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuses uus üksus – IT Hariduse Arenduskeskus, mille eesmärgiks on tehnoloogiahariduse edendamine lasteaedadest kuni ülikoolideni välja, teatas HITSA.

„Valminud on HITSA strateegia aastateks 2014-2020, milles seadsime sihi töötada selle nimel, et iga haridustaseme lõpetaja saaks kaasa tänapäevased digipädevused ning et info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) tark kasutamine tõstaks õppe kvaliteeti. IT Hariduse Arenduskeskuse loomisega on paika saanud meie kavandatud struktuur,“ märkis HITSA juhatuse esimees Erki Urva.

IT Hariduse Arenduskeskust asus juhtima Andres Ääremaa, kes eelnevalt vedas Sihtasutuses Innove elektroonilise eksami väljatöötamist. „IT Hariduse Arenduskeskuse loomisega koondame samalaadsed tegevused, mida HITSA ja selle eelkäijad juba edukalt ellu viinud on, ühte keskusesse,“ selgitas Ääremaa ja lisas, et keskuse juhtimine on tema jaoks väljakutse ning ta loodab, et erinevate tegevuste vahel tekib sünergia, mis viib paremate tulemusteni. „Huvi tekitamisega tehnoloogiahariduse vastu alustame ProgeTiigri programmi kaudu juba lasteaiaealiste ning alles kooliteed alustanute seas. Läbi IT Akadeemia, IKTP programmi („Eesti IKT kõrghariduse ning teadus- ja arendustegevuse riiklik programm 2011-2015“) ja Tiigriülikooli süvendame IKT sektori ettevõtete, riigi ja ülikoolide vahelist koostööd ja aitame kaasa tänapäeva võimalustele vastava IKT-hariduse andmisele,“ lisas ta. Praegu on mitu IT Hariduse Arenduskeskuse programmi muutmisel, näiteks uuendatakse koos partneritega koolidest, ülikoolidest, ministeeriumist ja mujalt tehnoloogiahariduse programmi ProgeTiiger.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) eesmärgiks on IT-hariduse toetamine ja tänapäevase tehnoloogia juurutamine kõikide tasemete haridusasutustes, nende varustamine moodsate infosüsteemidega, ning kõrge kvalifikatsiooniga IKT-spetsialistide ettevalmistamise tagamine. Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse moodustanud asutustel (Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus, Tiigrihüppe Sihtasutus ja EENet) on pikem ajalugu, aga ühinenud asutusena tähistatakse maikuus esimese tegutsemisaasta möödumist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755