Autor: Kadrin Karner • 16. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITL tunnustas postuumselt Peeter Kerni

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit tunnustas eilsel üldkoosolekul postuumselt endise Starmani juhi Peeter Kerni (1. märts 1967 – 11. märts 2014) elutööd.

„Paljude IKT eriala inimeste arvates oli Peeter Kern kui Eesti Steve Jobs nii oma äri tunnetuse, jõulisuse kui ka otsekohesuse poolest,“ tõi ITL-i tegevjuht Jüri Jõema välja Kerni elutöö väärtuse Eesti IKT sektori kujunemisel.

Viimased paarkümmend aastat Eesti telekommunikatsiooni maastikul aktiivselt kaasa rääkides on tema tegevus oluliselt mõjutanud kogu Eesti IKT valdkonda. Peeter Kern juhtis edukalt Starmani alates keerulistest 90-ndatest kuni konkurentsitiheda tänapäevani.

20 aasta jooksul sai Kerni juhtimisel konsolideeritud eelnevalt killustunud kaabeltelevisiooni turg ning selle käigus üles ehitatud lihtsa kaabeltelevisioonivõrgu asemel multifunktsionaalne, täna kolmandikule eesti kodudest erinevaid meediateenuseid pakkuv telekommunikatsioonivõrk. Tema tegevus innustas ka mitmeid konkurente rohkem pingutama.

Ka Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidus oli Kern erinevatel aegadel väga aktiivne erialase keskkonna kujundamisel.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit on vabatahtlik organisatsioon, mille peamine eesmärk on soodustada IKT sektori äri Eestis, pakkuda lisandväärtust Eesti majandusele ning hõlbustada ettevõtetevahelist koostööd. Põhilised tegevussuunad on IKT valdkonna populariseerimine, erialase hariduse edendamine ja seadusandluse parandamine. Täna ühendab ITL 80 IKT-ga tegelevat ettevõtet.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052