Autor: Kadrin Karner • 21. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuenenud Elektriäpp oskab kõrge hinna eest hoiatada

Elektrinäitude edastamist pakkuv mobiilirakendus Elektriäpp toob uuenduse näol lisakasu ka börsipaketi omanikele ja äriettevõtetele, näidates millal on elekter soodsam ja andes teada, kas järgmisel päeval on oodata märkimisväärset hinnatõusu, teatas Elektrum Eesti. 

Elektrum Eesti juhatuse esimees Raivo Videvik usub, et Elektriäpi uuendusest on kasu ka äriettevõtetele, kes ostavad elektrit börsihinnaga. „Ilmselt mäletavad veel paljud eelmise aasta juunikuud, mil elektri hind kerkis börsil mõnel tunnil 200 euroni MWh kohta. Selge on see, et kellelgi pole aega käia pidevalt elektribörsi koduleheküljel hinnaseiret tegemas, mistõttu on Elektriäpp igati tõhus abimees, kuna annab kasutajale hoiatuse, kui järgmisel päeval hind kõrge on,“ rääkis juhatuse esimees. Tema sõnul aitaks lihtne hindade jälgimine teinekord teha kasulikke otsuseid kasvõi töö seiskamiseks, mis äriettevõtte jaoks aitaks kulusid kokku hoida. „Kulutada kõrge hinna tõttu mõne tunni vältel ära kogu kuu elektrieelarve on asi, mida ei saa endale lubada tegelikult ei äriettevõtted ega ka majapidamised,“ lisas Videvik.

Rakenduse uuendus teeb võimalikuks ka homsete börsihindade esmase analüüsi. Kasutajal on võimalik homseid börsihindu vaadata nii käibemaksuga kui ilma, lisaks tunnihindadele kuvatakse ka elektri päeva ja kuu keskmiseid tunnihindasid. Sarnaselt varasemale, on oluline roll ka hindade ajaloo esitamisel – graafiliselt on esitatud eelmiste kuude keskmiste börsihindade ajalugu.

„Meie eesmärk on algusest peale olnud arendada Elektriäppi selliselt, et see ei jääks vaid näitude teatamise rakenduseks, vaid pakuks uusi ja tõhusaid funktsioone. Loomulikult saab rakenduse abil ka edaspidi elektrinäite saata, see võimalus ei kao samuti kuskile,“ kinnitas Videvik.

Elektriäpi tehniline teostaja on Mobile Digital ja äppi on alla laetud pea 12 000 korda. Elektrimüüja Elektrum Eesti turuosa Eesti avatud elektriturul oli 2014. aasta märtsis 15,5%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052