Autor: Indrek Kald • 22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-ettevõtja: millal on vaja äppi?

IT-firma Trinidad Consulting juhatuse liige Hegle Sarapuu andis Äripäeva konverentsil nõu, millal on vaja ettevõttel luua enda mobiilirakendus ehk äpp.

Sa ei pääse mobiilist, kui inimesed kasutavad veebilehte üksteisega suhtlemiseks, nad tulevad veebilehele meelt lahutama, lehe sisu muutub vähemalt kord päevas, lehte kasutatakse väikesteks ja kiireteks tegevusteks, või kui pakud väljaspool kodu vajalikku sisu, loetles ta.

Mobiili tasub tema sõnul lisada tähtajalised tegevused, samuti need, mis sunnivad tihti infot vahendama, aga ka need, mis vajavad privaatsust. "Mobiil on üks kõige privaatsemaid asju, mis olemas. Sa ei näita naljalt ka sõbrale, mis su mobiilis on," märkis ta.

"Populaarsed on kõik asjad, mis tunnevad muret su heaolu pärast. Hitid on asjad, mis käivad sulle midagi meelde tuletamas ning hoolivad su turvalisusest. Inimesed on nõus selles osas ka veidi privaatsust loovutama," lisas Sarapuu.

Loomulikult tuleb ka mobiiliarendajail tegelda privaatsusteemaga, mis aga ei tähenda, et info peaks olema salasõna taga, lisas Sarapuu.

Tegelikult on privaatsuse vastu eksimine tema sõnul ka krediitkaardiandmete küsimine, sest kasutaja ei pruugi seda äppi üldse usaldada.

Esimesel kasutuskorral peab allalaadimise aeg olema lühike. "Mida pikema seda hoiate, seda suurem on tõenäosus, et ta järgmisel korral ei julge seda avada, sest see võtab aega," rääkis ta. Samuti ära alusta video või heliga, lisas Sarapuu.

Ta soovitas luua väärtust enne, kui paluda kasutajal infot sisestada. "Enne, kui hakkad küsima turundusinfot - milleks sul äppi tegelikult ju vaja on -, paku talle mingit väärtust," märkis Sarapuu.

Äripäeva teemaveebi ituudised.ee korraldatud tänane üritus "APP-konverents: mobiilse äri parimad praktikad" vaatleb mobiilse äri trende. Konverentsil esinevad Fraktali juht Tõnu Runnel, Taxify juht Markus Villig, Swedbanki e-kanalite juht Arno Pae, Net Group tarkvaralahenduste arhitekt Mait Poska, Mobi Labi juht Veiko Raime, Trinidad Consultingu juhatuse liige Hegle Sarapuu, Fortumo müügijuht Tarvo Topolev, Fleepi juht Henn Ruukel ja Applaudi juht Joonas Trussmann.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755