Autor: Indrek Kald • 23. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äpifirma juht: digimaailmas pole võimalik end kaitsta

Digitaalses maailmas pole võimalik end kaitsta, ütles mobiiliäppe loova firma Applaud juht Joonas Trussmann Äripäeva äpikonverentsil.

Platvormide ja süsteemide keerukus on kasvanud hüppeliselt, selgitas ta. "Murekohaks on telefoni enda turvalisus, sidekanali turvalisus, teenuste turvalisus ning infrastruktuuri turvalisus. Ning kui kõik see on kaetud, jääb alati alles lihtlabalne inimfaktor," lisas Trussmann.

"Edward Snowden näitas meile lõplikult, et mitte miski pole internetis turvaline. Võõrad valitsused koguvad, analüüsivad ja talletavad uskumatutes kogustes meie andmeid," viitas ta Luure Keskagentuuri CIA ekstöötajale, kes sai maailmakuulsaks, kui lekitas infot USA ülisalajase jälgimisprogrammi PRISM kohta.

Jälgimistehnoloogia on USA kõrval kindlasti ka Venemaal ja Hiinal, kinnitas üle viie aasta mobiiliäppe loonud firma juht Äripäeva konverentsil.

Tänapäeval on kõik seadmed ühendatud pilve ja nad mitte ainult ei näita sealt andmeid, vaid ka talletavad neid ühe suurenevates kogustes. Täna maksed, valimised, kontaktid, suhtlus, parkimine, homme tervishoid, digitšekk, asukoht, loetles ta.

Trussmanni sõnul on oluline tuvastada ja kaitsta tundlikke andmeid. Kõige turvalisemaid andmeid hoia ainult serveris, mitte mobiilis, mis kaovad või mida on võimalik häkkida, selgitas ta.

Äripäeva teemaveebi ituudised.ee korraldatud tänane üritus "APP-konverents: mobiilse äri parimad praktikad" vaatles mobiilse äri trende. Konverentsil esinesid Fraktali juht Tõnu Runnel, Taxify juht Markus Villig, Swedbanki e-kanalite juht Arno Pae, Net Group tarkvaralahenduste arhitekt Mait Poska, Mobi Labi juht Veiko Raime, Trinidad Consultingu juhatuse liige Hegle Sarapuu, Fortumo müügijuht Tarvo Topolev, Fleepi juht Henn Ruukel ja Applaudi juht Joonas Trussmann.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755