Ilves: digimaailmas riigi suurus või rikkus ei loe

President Toomas Hendrik Ilves ütles eile George Washingtoni ülikoolis toimunud seminaril, et digimaailmas ei loe mitte riigi suurus, vaid nutikus lahenduste leiutamisel.

Kõneldes meie lahendustest digitaalse turvalisuse tagamisel ja Eesti nähtavusest maailmas endast suuremate riikide seas, tõdes riigipea, et digitaalses maailmas ei ole kaalukategooriaid – määravaks pole suurus ega rikkus, vaid see, kui nutikaid lahendusi ollakse suutelised leiutama ja rakendama.

“Maailma poliitilised liidrid ja organisatsioonid nagu NATO hakkavad järjest enam aru saama küberjulgeoleku olulisusest ja väljakutsetest pärast nn Snowdeni skandaali,” ütles president Ilves, kellega koos osalesid paneeldiskussioonis kongressi liikmed Mike Rogers ja Charles Albert “Dutch” Ruppersberger ning moderaatorina ülikooli küberjulgeolekuharu direktor Frank J. Cilluffo.

Seminari paneeldiskussioonis keskenduti lisaks küberkaitsele ja digimaailma väljakutsetele ka aktuaalsele maailmapoliitikale, sealhulgas olukorrale Ukrainas, kus Venemaa juhtkonna tegevus tähendab seni rahvusvahelistes suhetes kehtinud põhimõtete ohtuseadmist mitte ainult Euroopas, vaid kogu maailmas.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821