Autor: Kadrin Karner • 29. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves: digimaailmas riigi suurus või rikkus ei loe

President Toomas Hendrik Ilves ütles eile George Washingtoni ülikoolis toimunud seminaril, et digimaailmas ei loe mitte riigi suurus, vaid nutikus lahenduste leiutamisel.

Kõneldes meie lahendustest digitaalse turvalisuse tagamisel ja Eesti nähtavusest maailmas endast suuremate riikide seas, tõdes riigipea, et digitaalses maailmas ei ole kaalukategooriaid – määravaks pole suurus ega rikkus, vaid see, kui nutikaid lahendusi ollakse suutelised leiutama ja rakendama.

“Maailma poliitilised liidrid ja organisatsioonid nagu NATO hakkavad järjest enam aru saama küberjulgeoleku olulisusest ja väljakutsetest pärast nn Snowdeni skandaali,” ütles president Ilves, kellega koos osalesid paneeldiskussioonis kongressi liikmed Mike Rogers ja Charles Albert “Dutch” Ruppersberger ning moderaatorina ülikooli küberjulgeolekuharu direktor Frank J. Cilluffo.

Seminari paneeldiskussioonis keskenduti lisaks küberkaitsele ja digimaailma väljakutsetele ka aktuaalsele maailmapoliitikale, sealhulgas olukorrale Ukrainas, kus Venemaa juhtkonna tegevus tähendab seni rahvusvahelistes suhetes kehtinud põhimõtete ohtuseadmist mitte ainult Euroopas, vaid kogu maailmas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755