Autor: Kadrin Karner • 29. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanad mobiiltelefonid taas moes

Vanade mobiiltelefonide fännid tunnevad kõige enam huvi Nokia 8210 ostmise vastu. Kõige kõrgemat hinda ehk üle 1000 euro tuleb maksta Nokia 8800 Arte Gold eest.  

2009. aastal vintagemobile.fr portaali asutanud Djassem Haddad ütles, et enam kui 1000 eurot maksvaid vanu telefone ostetakse nii, et silm ka ei pilgu. „Kõrge hind on tingitud peamiselt selles, et küsitud mudeleid on keeruline leida. Paljusid mudeleid tehti omal ajal vaid piiratud koguses,“ lisas ta.

Hadded arvas, et ajab niššiäri, kuid möödunud aastast on ettevõtte müüginumbrid märkimisväärselt kasvanud. Haddedi sõnul otsib vananev inimkond taas lihtsamaid telefone, samal ajal kui ülejäänud tarbijad tahavad hoopis võimalikult soodsat hinda.

Uue tehnoloogia agentuuri FaDa ekspert Damien Douani selgitas, et vanade telefonide kasutamine on lihtsalt moodne. Moodne on tema sõnul olla ka offline ning kasutada  telefoni vaid viisil, milleks ta algselt loodud oli – helistamiseks ja SMSide saatmiseks.

Teise vanade telefonide müügiga tegeleva Prantsuse veebikaupluse, 2010. aastal asutatud Lekki kodulehel seisab, et võimalused veebipõhistes sotsiaalvõrkudes kaasa rääkida ja e-mailide pidev kasutamine on muutnud meid tehnoloogia orjaks. Lekki asutaja Maxime Chansoni sõnul on paljud nende kliendid telefoniloojate vahelisest tehnoloogilisest võidujooksust lihtsalt väsinud. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755