Jaga lugu:

Tallinnas toimub küberekspertide töötuba

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) korraldab koos Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse ja Henry Jackson Society’ga Tallinnas infosüsteemide ja teenuste piiriüleste sõltuvustega kaasnevate riskide töötoa.

Osalevad küberpoliitika kujundajad Euroopast, USAst, Jaapanist ja Iisraelist, teatas RIA. Käsitletakse riikide infosüsteemide ja teenuste piiriüleste sõltuvustega kaasnevaid riske ning otsitakse võimalusi koostöö parandamiseks. Samuti tulevad arutlusele küberjulgeoleku arengud Euroopa Liidus.

Kohtumise avasõnavõtu peab RIA peadirektor Jaan Priisalu. RIA juhtimisel korraldatakse üritusel ka riikide piiriüleste infotehnoloogiliste riskide õppus, kus käsitletakse küberintsidentidega kaasnevaid riske.

International Strategic Dialogue on Cyber Security (ICDCS) on ekspertide võrgustik, mis kutsuti kokku 2012. aastal Briti parlamendis küberjulgeoleku eest vastutava ministri Francis Maude’i, USA Sisejulgeolekuministeeriumi küberstrateegia direktori Bruce McConnelli ning paarikümne Euroopa ja USA küberpoliitika kujundaja osalusel.

Võrgustik on kohtunud Washingtonis ja Tel Avivis ning sel aastal toimub viies kohtumine esmakordselt Euroopas. Eesti on foorumil aktiivselt osalenud selle käivitamisest saadik ning sel aastal otsustati kohtumine korraldada Tallinnas.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt