Autor: Kadrin Karner • 2. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas toimub küberekspertide töötuba

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) korraldab koos Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse ja Henry Jackson Society’ga Tallinnas infosüsteemide ja teenuste piiriüleste sõltuvustega kaasnevate riskide töötoa.

Osalevad küberpoliitika kujundajad Euroopast, USAst, Jaapanist ja Iisraelist, teatas RIA. Käsitletakse riikide infosüsteemide ja teenuste piiriüleste sõltuvustega kaasnevaid riske ning otsitakse võimalusi koostöö parandamiseks. Samuti tulevad arutlusele küberjulgeoleku arengud Euroopa Liidus.

Kohtumise avasõnavõtu peab RIA peadirektor Jaan Priisalu. RIA juhtimisel korraldatakse üritusel ka riikide piiriüleste infotehnoloogiliste riskide õppus, kus käsitletakse küberintsidentidega kaasnevaid riske.

International Strategic Dialogue on Cyber Security (ICDCS) on ekspertide võrgustik, mis kutsuti kokku 2012. aastal Briti parlamendis küberjulgeoleku eest vastutava ministri Francis Maude’i, USA Sisejulgeolekuministeeriumi küberstrateegia direktori Bruce McConnelli ning paarikümne Euroopa ja USA küberpoliitika kujundaja osalusel.

Võrgustik on kohtunud Washingtonis ja Tel Avivis ning sel aastal toimub viies kohtumine esmakordselt Euroopas. Eesti on foorumil aktiivselt osalenud selle käivitamisest saadik ning sel aastal otsustati kohtumine korraldada Tallinnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755