Autor: Kadrin Karner • 4. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimaks mobiilirakenduseks valiti Taxify

Majandus- ja taristuminister Urve Palo kuulutas konkursi “Eesti parim mobiilirakendus 2014” üldvõitjaks taksotellimisrakenduse Taxify.

Konkursi äri ja kaubanduse kategooria parimateks kuulutati meeskonnajuhtimise vahend Weekdone ja taksotellimisäpp Taxify. Weekdone pälvis ka Nutikaitse 2017 turvalise lahenduse eriauhinna. Hariduse ja kultuuri valdkonna võitis Rahva Raamatu mobiilirakendus. Meelelahutuse kategooria võitis reisirakendus Like A Local Guide ning riigi ja kohalike omavalitsuste sektoris RMK äpp. Tervise ning spordi valdkonna ning Facebooki rahvahääletuse võitja oli Sportlyzer treeninguäpp, teatas Riigi Infosüsteemi Amet (RIA).

Urve Palo sõnul näitasid konkursile esitatud reaalselt toimivad mobiilirakendused, et Eesti on ka sellel alal maailmatasemel. „Mobiiliäpid on väga tiheda konkurentsiga ja üha kasvav tööstus kogu maailmas ning tänane konkurss näitab, et meil on potentsiaali rahvusvaheliselt läbi lüüa. Teine pool, mida tänane üritus edukalt täidab, on aga noorte seas huvi kasvatamine IT vastu, mis on üks suurimaid investeeringuid selle valdkonna tulevikku,“ ütles Palo.

“Eesti parim mobiilirakendus 2014” konkursi auhinnagala toimus Gustav Adolfi Gümnaasiumis, mille õpilased on viimased kaheksa aastat saanud alates esimest klassist programmeerimisõpetust.

Gustav Adolfi Gümnaasiumi algõpetuse õppetooli juhataja Kristi Rahnu sõnul toimus programmeerimisõpe tänavu üle Eesti ligikaudu poolesajas koolis, mis on mullusega võrreldes kolmandiku võrra enam. “Sügisest laieneb programmeerimise algõpe veel paarikümnesse kooli. Kindlasti on täna juba kellegi peas järgmine Suure Asja idee ja kui eesti lapsed hakkavad programmeerimisega tegelema esimest klassist, siis annab see neile tehnilise emakeele, et see suur idee ka teostada,” ütles Rahn.

“Eesti parim mobiilirakendus 2014” konkursile esitati viies kategoorias 71 rakendust. Nominentide seast valitakse ka tööd, mis esindavad Eestit rahvusvahelisel mobiilirakenduste konkursil World Summit Award Mobile. Eesti parima mobiilirakenduse konkursi žüriis on Taavi Kotka, Margus Simson, Tiit Tammiste, Vladimir Funtikov, Janno Siimar, Katri Ristal, Hans Lõugas, Asko Seeba, Heidi Kakko ja Raivo Hein.

Konkursi «Eesti parim mobiilirakendus 2014» ellukutsuja on Riigi Infosüsteemi Amet. Konkurss toimub EL-i struktuurivahendite programmi «Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine» ja Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755