Autor: Kadrin Karner • 4. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: valitsuse siht parimad kasvutingimused IKT-ettevõtetele

Peaminister Taavi Rõivas ütles kolmapäeval Turus toimunud Läänemere piirkonna tippkohtumisel, et info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaalasel (IKT) piiriülesel koostööl on väga oluline roll majanduskasvu hoogustamisel ja töökohtade loomisel regioonis.

„Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia on majanduskasvu mootor Eestis ja Läänemere ääres,“ ütles Rõivas ja jätkas: „meie valitsuse siht on luua IKT-ettevõtetele parimad kasvutingimused.“ Peaminister lisas, et sellele peaks tähelepanu pöörama ka Läänemere piirkonna koostöö tasandil. „Me peame Läänemere piirkonnas tegutsema ühiselt kolmes suunas. Käivitama regionaalse idufirmade tugiprogrammi, ühendama jõud IKT-spetsialistide koolitamiseks ning looma taristu piiriülesteks digiteenusteks.“

Rõivase sõnul on ettevõtluskeskkond Läänemere piirkonnas uute IT-firmade tekkeks väga soodne. „Poliitikud peavad aitama uute ettevõtjate unistused teoks teha,“ rõhutas ta.

Rõivas osales digitaalmajandusele pühendatud paneeldiskussioonis koos Soome peaministri Jyrki Kataineni ning mitmete rahvusvaheliste IKT-ettevõtete tippjuhtidega. Diskussioon toimus Läänemere strateegia foorumi ning Balti Arengufoorumi raames.

Tegemist on aasta olulisima konverentsiga, mis on pühendatud koostööle Läänemere piirkonnas ja mis tõi kokku pea tuhat eksperti, tipp-poliitikut ning majandusliidrit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755