Autor: Mari Mets • 10. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ragnar Sass: TransferWise'ist saab uus Eesti edulugu

Garage48 ja Pipedrive'i kaasasutaja Ragnar Sass arvab, et TrasferWise'ist saab varsti Skype'i-sarnane Eesti edulugu.

"Investorid on selgelt väga kõrge klassiga. Mul on väga hea meel näha, et neil nii hästi läheb, sest ükski puhtalt eestlaste asutatud firma pole nii suurt kapitali kaasanud. Skype tehti ju ka tegelikult koostöös Taani ja Rootsi ettevõtjatega. See samm paneb Eesti väga selgelt start-up-maailma kaardile," rääkis Sass.

Kui juba selline summa on kaasatud, on Sassi sõnul selge, et ettevõte tahab kiiremini kasvada ja uusi inimesi palgata. "Nad tegelevad juriidiliselt poolelt väga keeruka alaga, nad tahaksid kindlasti kasutada seda raha uutele turgudele minemiseks, aga see pole nende valdkonnas kohe nii lihtne. Hetkel veel näiteks USAst Euroopasse makseid teha ei saa, kuigi selle korraldamine on neil juba finaaljärgus," selgitas ta.

"Nad on suutnud ära lahendada ainult mingi osa maailmas tehtavatest maksetest, aga see viimane samm näitab küll, et nad on kasvamas maailmas oma valdkonnas liidriks. Neid signaale oli juba enne tunda, et nad on väga korraliku round’iga hakkama saamas. TransferWise'i teenuse igakuise kasutajana on mul selle üle väga hea meel," lisas Sass.

Eestlaste Kristo Käärmanni ja Taavet Hinrikuse loodud valuutavahetusteenust pakkuv TransferWise teatas täna öösel 25 miljoni dollari suuruse investeeringu kaasamisest. Tegemist on konkurentsitult seni suurima summaga, mis ühesse Eesti tehnoloogiaettevõttesse on paigutatud. Investeerijaiks on TransferWise'i senised investorid Peter Thiel riskikapitaliettevõttest Valar Ventures, riskikapitalifirmad IA Ventures, Index Ventures ja TAG ning Prantsuse ajalehe Le Monde omanik Xavier Niel. Uue investorina lisandus tuntud Briti ettevõtja, rohkem kui 400 ettevõttega kontserni Virgin Group omanik ning kosmosereise korraldada lubav Richard Branson.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755