Autor: Kadrin Karner • 11. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cisco: rohkem erinevaid seadmeid, nõudlikumad teenused

Cisco üheksas iga-aastane raport Cisco Visual Networking Index ennustab teenusepakkujatele, et 2018. aastal on kasutusel senisest rohkem seadmeid ning kasutatakse rohkem videoteenuseid, 4G võrgud arenevad kiiremini ning IP-võrgud on muutunud intelligentsemaks.

• Teenusepakkujad peavad arvestama aina suurema seadmete arvuga: rohkem tuleb võrkudesse tahvelarvuteid, nutitelefone ja M2M ühendusega masinaid. Kõik need seadmed peavad olema autenditavad, ühendatavad nii püsi- kui mobiilse ühendusega võrkudesse ja neile peab olema tagatud turvaline andmeside.

• Uute videoteenuste arendamine, nende seas ka HD ja ultra HD kvaliteediga videoedastus tekitab nõudluse suuremate edastatavate andmemahtude ja võrgukiiruste järele. Kohalikud elanikud, ärid ja mobiilsed kasutajad hakkavad aina enam tarbima uusi videoteenuseid ja kasutavad selleks väga erinevaid seadmeid, mis nõuavad teenuse kvaliteedi tagamist ja muidugi ka teenuste mõistlikku hinda.

• Ärikasutajate videoteenused, nagu näiteks HD-kvaliteediga ja veebipõhine videokonverents ning VoD ehk video nõudmisel panevad operaatoreid arendama võrkude virtualiseerimist. Need teenused nõuavad teenusepakkujatelt videostriimi edastamisel teatud kvaliteediparameetrite tagamist ja seda ka teenusepakkujate üleselt.

• 4G võrgud arenevad aina kiiremini, kuna aina enam kasutajaid nõuavad mobiilsetelt võrkudelt sama kvaliteeti ja kiiruseid kui püsiühendustelt.

• IP-võrgud peavad muutuma intelligentsemaks ja paindlikumaks, et toetada uusi teenuseid ja rakendusi, mis on ligipääsetavad samahästi nii püsi- kui mobiilse ühendusega. Teenusepakkujad peavad senisest tihedamalt hakkama koostööd tegema rakenduste ja teenuste pakkujatega, et tagada teenuste kvaliteet näiteks ajakriitiliste andmete üle interneti edastamisel.

Cisco Visuaalse Võrguindeksi metoodika

Cisco Visual Networking Index tugineb oma prognoosides aastateks 2013-2018 sõltumatute analüütikute prognoosidele ja tegelike mobiilse andmekasutuse analüüsidele. Nende andmete põhjal on koostatud Cisco prognoosid ülemaailmse internetipõhise andmesideliikluse ja internetiteenuste tuleviku kohta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052