Autor: Kadrin Karner • 19. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves: Eesti tegi varakult õiged otsused ja sai e-rongil koha üsna veduri lähedale

Eesti e-riik sai alguse kohe iseseisvuse taastamise järel, mil mõtlesime, kuidas 50 aasta jooksul tekitatud mahajäämusest üle saada ning tänu õigetele otsustele saim Eesti e-rongil suhteliselt veduri lähedale, ütles president Toomas Hendrik Ilves Eesti infoühiskonna parimaid praktikaid koondava e-estonia.com Showroom’i avamisel.

„Eesti oli esimesi valitsusi maailmas, kel oli oma koduleht juba 1993 - samal aastal, mil esimene veebilehitseja, Mosaic, leitutati,“ ütles riigipea, kinnitades: „Eesti on hästi toime tulnud, ja seda pannakse mujal maailmas tähele.“

Ta meenutas, et Maailmapank hakkab koostama IKT arenguraportit, mis toetub just Eesti mudelile – sellele, mida Eesti on õigesti teinud. IKT-st on saanud ka Eesti jaoks meie riigi edu ja tuntuse sümbol, millesse usutakse.

President Ilvese sõnul võiks e-estonia.com Showroom peagi muutuda ka Eesti-Soome demonurgaks, sest Soome valmistub kasutusele võtma Eesti X-tee turvalise andmevahetuskihi lahendust, ning sealt edasi Läänemeremaade demonurgaks. „Eesti IT edu tuleb näidata ja tutvustada,“ rõhutas riigipea.

Uus Showroom on Eesti IKT Demokeskuse esitluskeskuse järeltulija, mis loodi 2009. aastal seitsme Eesti ettevõtte poolt (MicroLink Eesti, EMT, Elion, Microsoft Eesti, Santa Monica Networks, Datel ja Ülemiste City).

E-estonia.com Showroom’il on kümnest avaliku- ja erasektori esindajast koosnev nõukoda, mida juhib Majandus-ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka. Keskus asub aadressil Lõõtsa 2a, Tallinnas Ülemiste linnakus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755