Autor: Rudolf Osman • 4. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: Vead riistvara idufirmade turunduses

Buildit kiirendi idufirmad ei erine kuidagi teistes riikides tegutsevate kiirendite idufirmadest - neil on samad rõõmud ja mured nagu teistelgi.

Tutvusin Tallinnas kolme Buildit kiirendi tippmentoriga ning vestlesin nendega kasvavast riistvara idufirmade ärist ja Buildit kiirendist. Katherine Hague on ShopLocket-i ja Blueprinti kaasasutaja. ShopLocket on riistvara idufirmade seas populaarsust leidnud e-poe lahendus ning Blueprint on riistvara äri kajastav blogi, mille toimetajad on kogunud kokku ja avaldanud üle 70 riistvara firma juhi tööalaseid kogemusi kajastavat intervjuud.

Kõigest 2,5 aasta eest loodud ja tänaseks 12 töötajaga ShopLocketi teenuseid kasutavad täna tuhanded riistvara idufirmad. Viie kuu eest omandas ShopLocketi miljardilise käibega PCH International - tootmisteenuseid ja tarneahela teenuseid pakkuv Iiri korporatsioon.

Katherine'i on esile tõstetud kui naist, kelle tegevust kaasaskantavate seadmete (ingl.k wearables) turul tasub jälgida. Buildit mentorina märkis Katherine, et siinsed idufirmad ei erine kuidagi teistes riikides tegutsevate kiirendite idufirmadest - neil on samad rõõmud ja mured: esimese töötava prototüübi valmistamine, investori leidmine, reaalse tootmiseni jõudmine jmt. Samas ta näeb korduvat sama viga, et turundusele ei mõelda esimesest päevast alates.

Rääkisin Katherine'iga tehtud videointervjuus Buildit kiirendist ning peamistest vigadest, mida riistvara idufirmad teevad turunduses.

http://youtu.be/7nn7OYhSIko

Vaata Katherine'i ettekande slaide Tallinnas, 3. juulil toimunud meetup-ilt.

 

 

 

Buildit riistvarakiirendi avas teise vooru

Tartus tegutsev riistvara kiirendi Buildit avas teise kandideerimisvooru. Kümnesse riistvara idufirmadesse investeeritakse kokku 200 tuhat eurot. Kolmekuuline programm algab 15. septembril, avaldusi riistvara idufirmadelt kogu maailmast võetakse vastu 20. juulini kiirendi veebilehel http://buildit.ee/. Buildit kiirendi esimeses voorus osalenud idufirmad lõpetavad kiirendi programmi augustis toimuval demo-päeval.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755