Autor: Mait Kraun • 14. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Internetis võib tõesti ruum otsa saada

Võrguinsenerid on sel nädalal ärevil, sest internet on kasvanud kohati suuremaks kui selle ülekandeseadmestik, vahendab Wall Street Journal.

Internetiteenuste pakkujad, korporatsioonid ja ülikoolid tuginevad kõik ühisele võrgumarsruudile, et saata veebis e-maile, videoid ja kõike muud sinna, kuhu ta peaks jõudma. See „Interneti atlas“ on aga tihenenud ning masinad teevad ponnistusi, et kõiki lehti ja andmeid üleval hoida.

Kuigi täpset arvu on raske hinnata, on paljud tehnikud teatanud, et interneti liinide number on jõudnud üle poole miljoni piiri. Vanemad võrguruuterid tehnoloogiaettevõttelt Cisco Systemsilt ja teistelt teenusepakkujatelt ei saa tulevikus kohandamiseta enam toimida.

Parandamine on aga lihtne – insenerid võivad osta uusi seadmeid või tõsta ruuterita mälu ja need taaskäivitada. Samas peavad paljud veebiettevõtted oma seadmeid korrastama ükshaaval ning sellise tegevuse tagajärgi on raske hinnata. Juba praegu on paljud veebisaidid korrastustööde tõttu kannatada saanud ning tulevikus võib olukord halveneda.

Juba 90-date lõpus hoiatasid eksperdid, et süsteemid võivad lõpetada töö kui koormus järsult suureneb. Nad lihtsalt ei olnud loodud nii suureks laienemiseks. Erilisi probleeme aga sajandivahetusel ei tekkinud.

Seekord on internetispetsialistid oma sõnavõttudes natuke ettevaatlikumad, vaatamata sellele, et interneti kasv on olnud plahvatuslik.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474