Autor: Merlin Mägi • 22. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 uuendas 15 miljoni euro eest võrku

Tele2 lõpetas poolteist aastat kestnud üle-Eestilised võrgutööd, millega vahetati kogu olemasolev raadiovõrk ning kesk- ja andmebaasiseadmed uusima tehnoloogia vastu.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul võeti kasutusele Nokia Networksi viimse generatsiooni seadmed. “Töödeks kulus 250 000 töötundi ja projektiga oli jooksvalt seotud ligi 150 inimest neljast riigist. Tulevikutehnoloogiate kasutuselevõtuks otsustasime suure osa võrgust korraga välja vahetada ja investeerisime selleks Eestis 15 miljonit eurot, mis on üks riigi ajaloo suurimaid telekomiprojekte,” ütles Virkebau.

Töödega lisati juurde ka 150 tugijaama ning uusi sagedusi, mille tulemusena paranes internetilevi signaali tugevus üle Eesti kolmandiku võrra. Mõõtmistulemuste kohaselt on nüüd Tele2 3G võrgu katvus samaväärne peamiselt kõneleviks kasutatava 2G võrguga. Tööde käigus tõusis oluliselt ka 2G kõnelevi kvaliteet. “Juba praegu peaksid kliendid suuremaid kiiruseid ja paremat katvust tunnetama ning kvaliteet peaks veelgi tõusma kolme kuu jooksul kui lõpetatakse võrgu täppishäälestamine,” ütles Tele2 juht.

Argo Virkebau sõnul on Eesti moodsaim sidetehnoloogia senisest võimsam, töökindlam, paindlikum ja 25 protsenti energiasäästlikum. “Peale platvormivahetuse lõppu käivitame lisaks üle-Eestilisele 4G võrgule ka mitu teist tehnilist uuendust,” ütles Virkebau.

Võrgu-uuendus möödus Eestis suuremate tõrgeteta. Paralleelset vahetas Tele2 grupp kõik jaamad ja põhiseadmed välja ka Lätis ja Leedus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052