Autor: Raido Neemre • 1. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple plaanib turgu vallutada mobiilimaksetega

Apple teeb koostööd Holladi kiibitootja NXP-ga lisamaks oma järgmisele iPhone’le traadita tehnoloogia, mis võimaldaks sooritada makseid kõigest puudutusega.

Asjaga kursis olevad allikad märgivad, et NPX toodab turvalise kiibi, mis suudab iPhone’i ja makseterminalide või piletisüsteemide vahel luua traadita ühenduse.

NFC tehnoloogia võimaldab nutitelefonidel juhtmevabalt teiste seadmetega suhelda neid korra kokku pannes.

Analüütikute sõnul võib Apple nutitelefoni maksete turu, mis on pikka aega paigal seisnud, käima lükata. Näpuvajutusega maksmise teholoogia on olnud mobiilidesse sisse ehitatud juba kaheksa aastat. Tänu iTunes’i ja App Store’i rakendustele on Apple käes juba umbes 800 miljoni kliendi krediitkaardi andmed. Apple on rakenduse käimalükkamiseks palganud Euroopas ja USAs mitmeid mobiilimaksete rakenduste kogemustega eksperte.

NFC telefonid on äärmiselt populaarsed näiteks Jaapanis, kus nad on laialdaselt kastutusel näiteks ühistranspordi piletite soetamisel.

“Kui Apple turule siseneb, oleks miljonitel USA tarbijatel võimalus kasutada nende telefonidesse integreeritud lahendust,” märkis Jackdaw analüütik Jan Dawson, lisades juurde, et alguses võib tekkida probleeme sobivate terminalide vähesusega, mis makseid aktsepteeriksid.

Mõningates Euroopa riikides ja Hiinas on NFC-l põhinevad krediitkaardid juba kasutusel ning nendega saab tasuda odavamate toodete eest.

Apple plaanib korraldada 9. septembril oma uue iPhone tutvustusürituse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755